ПОТРЕБНИ САСТОЈЦИ
- 250 до 300 грама старог хлеба (пола векне)
- 2 дл воде
- 50 грама маслаца или маргарина
- 15о грама сира
ПРИПРЕМА
У шерпу сипајте воде до висине неколико прста. У зависности од количине коју правите мењајте и количину воде. Наведени састојци довољни су за једну до две порције.
Ринглу поставите на средњу јачину и шерпу приставите, како би се вода угрејала.
Ставите маслац или маргарин.
Хлеб изломите на коцкице и када вода проври додајте хлеб. Промешајте смесу, тако да буде густа. Хлеб треба да упије воду и да омекша. Гледајте да добијете што хомогенију смешу. Ако ставите превише воде, попара неће бити добра и биће превише водењава. Превелику количину воде и водењавост попаре у овој фази припреме јела можете решити додавањем хлеба.
Изломите сир и додајте по жељи.
Имајте у виду! Што је сир маснији и старији, то ће попара бити “јача” у смислу укуса и сланости. По укусу, користите, крављи, овчији или козији сир.
Оставите одговор